Rakastan kesää, ja tiedän etten ole yksin! Unelmien kesä on täynnä aurinkoa, vapaa-aikaa ja iloisia hymyjä, ja jokainen päivä on niin lämmin että haluaisi muuttaa kokonaan ulos. Noh, unelmat ja todellisuus ei aina kohtaa, mutta jonkinasteinen muutto meillä suomalaisillakin kesäksi pihalle on vaikka se kesä ei niin lämmin ja täydellinen olisikaan. Kesän tullen usein koti jää taka-alalle ja mielen valtaa mökkiprojektit, venehaaveet ja pihasuunnitelmat. Kalusteet ja pinta/rakennusmateriaalit toki vaikuttavat visuaalisuuteen myös ulkona, mutta suurimman vaikutuksen saa tehtyä helposti tekstiileillä.

nya-nordiska-vene

Myös veneen voi ja se kannattaakin sisustaa oman näköiseksi. Tämä vene on sisustettu Nya Nordiskan Nizza-, Positano- ja Rimini-ulkokankailla.

Onneksi nykyään on tarjolla paljon laadukkaita tekstiilejä, jotka on tehty juuri ulkokäyttöä varten. Oleellista näissä kankaissa on mm. värien kestävyys, kankaan homesuoja (esim. kankaat on tehty materiaalista joka ei homehdu, kuten täyspolyamidi), vettähylkivyys sekä materiaalin kestävyys kesän sääolosuhteissa. Kun puhutaan pehmusteista täytyy huomioon ottaa myös sisäosa, eli että myös se on tehty pihaoloja varten. Vaikka kestävimmät ulkotekstiilit on tehty keinokuiduista, se ei useinkaan tarkoita muovista ulkonäköä. Laadukkaat materiaalit ovat miellyttävän tuntuisia iholle, ja ulkonäöltään niitä on vaikea erottaa kauniista luonnonmateriaaleista.

Kun tekstiilit ovat laadukkaita ja nimenomaan tehty ulkokäyttöä varten, ovat ne myös huolettomia. Kankaat ovat pestäviä ja kestäviä, ja ne säilyttävät kuosinsa. Toki tekstiilit pysyvät parhaina jos ne muistaa ottaa pois suorasta sateesta, mutta satunnainen läpikastuminen ei oikeissa tekstiileissä haittaa, ja vaihtuvaa ilmankosteutta ne kestävät hienosti. Jokainen väri aikaa myöten suorassa auringon paahteessa kyllä haalistuu, mutta ero tavallisen sisätekstiilin ja ulkotekstiilin välillä on huomattava.

nya-nordiska-pihatyynyt

Oikeat materiaalit kestävät käytössä. Pihassa Nya Nordiskan Nizza-, Positano- ja Rimini-ulkokankaita.

Erilaiset istuinpehmusteet ja tyynyt ovat olleet meillä pihaa sisustamassa jo kauan, mutta silti ihmettelen kauppojen suppeita kangasvalikoimia valmispehmusteissa. Nehän suoraan sanelevat miltä meidän ulkoparatiisimme näyttävät! Valmispehmusteiden (sisällön + kankaan) laatuun en laajemmin osaa ottaa kantaa, mutta sen tiedän että teettämällä pehmusteet itse, saat varmasti ulkokäyttöön soveltuvat materiaalit niin pehmusteen päälle kuin sisälle. Ja värejä ja kuoseja maailmasta löytyy niin paljon että niistä varmasti löytyy se oman näköinen myös ulos.

gastonydaniela_miami_tyynyt

Ulkona värit ja kuositkin näyttävät erilaisilta! Nämä rohkeat veijarit on tehty Gaston y Danielan Miami-malliston ulkokankaista.

Ihaninta uutta mielestäni kuitenkin on ulkoverhot, jotka ovat pikkuhiljaa yleistyneet niin parvekkeille, patioille, terasseille kuin ulkopuutarhoihinkin. Ulkoverhoilla tarkoitan tässä kauniita sivuverhoja, jotka ovat henkäyksen kevyitä, suojaavat suorilta katseilta tai auringolta, ja luovat ihanaa tunnelmaa tuulessa eläen. Pienistä käytännön hyödyistä huolimatta mielestäni kiertelemättä näiden verhojen suurin hyöty on kauneus, ja se tunnelma jonka niillä pihaan saa!

christianfischbacher_sonnen_verho

Kevyet verhot ulkona tuovat pihaan aivan erityistä tunnelmaa! Kuvassa Christian Fischbacherin Sonnen-Tag -ulkoverho.

Toki ulkotiloissa monenlainen verho tai tekstiili voi olla hyödyllinen, eli käyttötarkoitus ratkaisee ihan kuten sisätiloissakin. Markiisit ja katokset voi korvata esim. kevytrakenteisemmilla sivuun vedettävillä katosverhoilla tai nyt niin trendikkäillä kolmionmuotoisilla katoskankailla.

Ai että miltä minun unelmieni kesäolohuone näyttäisi?Valitsisin yhden (murretun tumman tai vaalean) värin sekä yksinkertaisen kuosin suurimpiin pehmusteisiin. Tuulessa hulmuavat verhot olisi meidän pihalla klassisen valkoiset tai lämpöiset auringon keltaiset. Tämän jälkeen valitsisin erilaisia värejä ja kuoseja irtotyynyihin korostamaan haluamaani fiilistä, ja kun kerran kesällä ulkona ollaan niin fiilikseni olisi pirteä ja elämäniloinen!

Tätä nykyä on jo helppoa sisustaa itselleen ulos oma kesäolohuone, missä vain mielikuvitus on rajana! Ideoita omaan unelmaan voi googlailla tai hakea Pinterestistä (esim. haku outdoor curtain tai outdoor ideas), ja kannattaa ainakin vilkaista meidän Pinterestin Outdoor living -taulu, josko sieltä joku idea innostaisi ?

Miltä sinun unelmien ulko-olohuoneesi näyttäisi?

– Noora

verhon-ostajan-opas-ihastus-design-kansi

7 askelta täydellisiin verhoihin

Sisustusoppaasta saat hyvät vinkit, mitä ottaa huomioon verhoja ostaessasi. Täytä nimesi ja sähköpostiosoitteesi, niin saat vinkit käyttöösi!

Lataa verhojen valintaopas auenneelta sivulta.