Vaikka haluaisin kesässä roikkua kiinni kynsin ja hampain, on todettava että sateiset ja kylmät kelit pakottavat pikkuhiljaa palaamaan mökeiltä ja pihoilta kotiin, sisälle. Toisaalta, mikä sen ihanampaa kuin nököttää sohvan nurkassa tai lukunurkkauksessa lukemassa kirjaa tai katsomassa leffoja karkkiboxin vieressä. Pimeän myötä saa ikään kuin luvan kanssa hautautua kotiin neljän seinän sisälle.

Kun palaa ulkoa sisälle, katsoo myös kotiaan uusin silmin. Mutta oletko koskaan pysähtynyt miettimään ja fiilistelemään, miltä kotisi sinusta TUNTUU?

Sisustusfilosofiani mukaan kodin täytyy ensisijaisesti olla asukkaalle mieluinen paikka, se paikka jossa on kaikkein paras maailmassa olla ja elää. Tämä tunne koostuu eri asukkaille eri asioista. Toisille on tärkeintä miltä koti näyttää silmään. Kauneus tai esim. monitahoiset sommitelmat saavat aikaan hyvän olon tunteen asukkaalle. Toiselle voi ollakin tärkeää kodin toiminnallisuus ja helppohoitoisuus, ja kodin arvo tulee siitä. Mitä kukakin kodiltaan toivoo, on asukkaan (tai asukkaiden) oma asia, tärkeäintä ei ole muiden mielipiteet.

Jos et ole koskaan tunnustellut kotiasi, voit tehdä vaikka seuraavan pienen harjoituksen:

Valitse yksi huone kotoasi. Istu rauhassa huoneessa niin, että pystyt näkemään mahdollisimman ison osan huoneesta. Kuulostele, katsele ja tunnustele huoneen tunnelmaa. Mikä huoneessa kuvastaa sinua? Miltä huone tuntuu? Tukeeko huone sellaista elämää, jota haluat elää? Mitä on mielestäsi liikaa, mitä liian vähän? Mitä tämä huone sinusta kaipaa?

Kirjoita huomioitasi ylös esimerkiksi listana tai miellekarttana, johon voi palata kun siltä tuntuu, ja sitä voi hyödyntää kun etsit omaan kotiin sisustusratkaisuja. Näin sinulla on konkreettinen ohjenuora, mitä seurata.

Sisustusfilosofiani jakaa ammattijärjestäjä, life coach Sandy Talarmo, ja oman kodin tunnelman etsimisestä ja arvostamisen taipaleesta syntyi yhteinen Sisusta Sydämellä -verkkokurssimme. Kurssilla ohjataan edellä mainitun harjoituksen kaltaisesti löytämään oman kodin haluttu tunnelma valmennuksen keinoin. Kun oikea tunnelma on löydetty ensin pään sisältä, sitä voi alkaa tavoitella elementti kerrallaan käytäntöön, eli oman kodin sisustukseen. Kurssilla jaetaan tietoa sisustuksen lainalaisuuksista, ja ohjataan tunnistamaan mahdollisia haasteen paikkoja omassa kodissa, ja tietenkin ratkaisemaan niitä!

Jos palaat ulkoa kotiin, ja sinut valtaa kodin levottomuus ja ärsytys, mikset ottaisi ensimmäistä askelta muutokseen jo heti? Kokeile yllä olevaa harjoitusta, ja pysähdy hetkeksi kuuntelemaan kotiasi ja sydäntäsi.

Jos palaat ulkoa kotiin, ja sinut valtaa onnellinen, tyytyväinen mieli – onneksi olkoon, asut sydämellä sisustetussa kodissa! <3

– Noora

 

Psst.. Mikäli kiinnostuit kurssista, täältä löydät siitä lisätietoja. Seuraava kurssi alkaa maanantaina 19.9., tervetuloa mukaan!

verhon-ostajan-opas-ihastus-design-kansi

7 askelta täydellisiin verhoihin

Sisustusoppaasta saat hyvät vinkit, mitä ottaa huomioon verhoja ostaessasi. Täytä nimesi ja sähköpostiosoitteesi, niin saat vinkit käyttöösi!

Lataa verhojen valintaopas auenneelta sivulta.