Meitä on moneen junaan: toiset rakastavat sisustamista ja siihen liittyvää tiedonhakua ja pienten yksityiskohtien hiomista. Toiset eivät niinkään välitä itse sisustamisesta, mutta arvostavat viihtyisää ympäristöä ja käytännössä toimivia ratkaisuja. Ja vieläpä on ryhmä, joka ei niin välitä miltä kodissa näyttää, mutta melkeinpä silloinkin käytännön toimivuudella on merkitystä.

Verhojen hankinta on oma juttunsa, ja se ei välttämättä ole helppoa. On toki kohteita, jotka ovat ammattilaisellekin teknisesti haastavia, mutta vaikka ei olisi teknisestä haasteestakaan kyse, joutuu verho-ostoksilla pohtimaan montaa asiaa. Koska olemme asiakkaidenne mukana tässä tilanteessa niin usein, haluamme auttaa sinua kokoamalla vinkkilistan, joka toivottavasti on apunasi verhojen valinnan hetkellä (ja jo sitä ennen).

1. Mieti käytännön tarve

Haluatko verhot somistamaan tilaa vai ajamaan tiettyä käyttötarkoitusta kuten toimimaan näkösuojana tai akustoimaan tilaa. Verhoilla voi olla monta käyttötarkoitusta, mieti mikä sinulle on tärkeää.

2. Tunnista tyylisi

Verhoissa on yhtä monta tyyliä kuin ihmisissä, ja sisustuslehtien sivuilla ei välttämättä esitellä juuri sinun tyyliäsi. Selvitä itsellesi, minkälaisessa ympäristössä viihdyt, älä mene automaattisesti massan mukana.

3. Valitse oikea verhomalli

Käytännön tarve sanelee myös jonkin verran verhon mallia, mutta mallilla voi myös leikitellä. Etsi erilaisia kuvia verhoista vaikka netistä selailemalla tai kuvataulupalvelu Pinterestistä, niin saat laajemman käsityksen verhomahdollisuuksista ja voit valita mikä itsellä toimisi.

4. Mitä ottaa huomioon kankaan valinnassa?

Kun malli ja käyttötarkoitus on selvillä, voi näiden puitteissa valita verhokankaan oman tyylin ja mieltymyksen mukaan. Lisäksi kannattaa miettiä ainakin kankaan materiaali, kiiltoastetta, peittävyyttä, kuviota/kuviottomuutta, väriä ja kontrastia tilan suhteen – mikä sopii tilaan ja tuo sen hyviä puolia esille?

5. Kuinka mitoittaa verhot?

Verho-ostoksille lähtiessä mukana kannattaa olla ikkunan, mahdollisen verhoripustusmekanismin sekä ikkunaseinän mitat. Haastavissa paikoissa kannattaa turvautua ammattilaisen apuun mitoituksessa.

6. Ostaako mittatilaus- vai valmisverho?

Erilaiset verhot soveltuvat erilaisille ihmisille erilaisiin elämäntilanteisiin. Mikäli sinulle on tärkeää minkälaisessa ympäristössä elät, ja haluat panostaa kotisi sisustukseen, mittatilausverhot ovat varmasti kannattava sijoitus. Mittatilatessa löydät tuhansien vaihtoehtojen joukosta varmasti sinulle täydellisesti sopivat.

7. Kuinka hyödynnät ammattilaisen avun parhaiten?

Verho-ammattilaiselle on tärkeää kuulla sinun toiveesi verhon ulkonäön suhteen, ja verhon käyttötarkoitus. Myös valokuvat ja piirrokset kohteesta auttavat suuresti ammattilaista hahmottamaan tilaa, jolloin suunnittelutyössä päästään parhaaseen lopputulokseen.

 

Lisäksi kannattaa inspiroidu kevään uutuuksista! Sisustustekstiilien maailma elää aktiivisesti, ja uusia mallistoja tulee useimmilla tehtailla kaksi kertaa vuodessa. Tutustu uutuuksiin netissä, tai astele lähimpään verholiikkeeseen jossa on esillä uusimmat mallistot.

Olemme lähiaikoina julkaisemassa myös maksuttoman Verhon ostajan oppaan – 7 askelta täydellisiin verhoihin, jossa käsitellään näitä asioita tarkemmin. Pysy kuulolla! ?

– Noora

verhon-ostajan-opas-ihastus-design-kansi

7 askelta täydellisiin verhoihin

Sisustusoppaasta saat hyvät vinkit, mitä ottaa huomioon verhoja ostaessasi. Täytä nimesi ja sähköpostiosoitteesi, niin saat vinkit käyttöösi!

Lataa verhojen valintaopas auenneelta sivulta.