Päästä valo sisään – katsaus henkäyksenkevyisiin verhokankaisiin

Kuva: Osborne & Little. Kevät-kesä 2018 malliston Sirocco-kokoelma sisältää tuplaleveitä pellavakankaita puuterisissa sävyissä. Selaa koko valikoima täältä.

Nyt ollaan maaliskuussa, kevään ensimmäisessä kuukaudessa ja aurinko tulvii sisään ovista ja ikkunoista. On ollut uskomaton ilo ja onni kokea pitkästä aikaa perinteinen talvi lumikinoksineen ja pakkassäineen! Silti tai ehkä juuri siksi olen täysin valmis päästämään talvesta jo irti ja suuntaamaan katseeni kohti kevään väripaletteja, kepeämpiä kankaita ja ottamaan valon avosylein vastaan.

Viime viikkojen aikana yksi varma kevään merkki meillä Ihastuksella on ollut moninaisten tuotemerkkiemme agenttien vierailut ja uutuusmallistojen väreihin ja teemoihin sukeltaminen. Jokainen brändi tuo esiin kevätmallistoissaan värejä, kuvioita ja tekstuureja omalla, tunnistettavalla tavallaan ja se onkin työssämme se suola ja pippuri – tarjota asiakkaillemme monipuolinen ja laadukas valikoima, joka on oikeastaan Ihastuksen tärkeimpiä tehtäviä.

Kuva: Zimmer + Rohde. Pellavalle painettu Atlas kuosi esittelee polveilevan vuoristomaiseman maanläheisissä sävyissä. Katso lisää täältä.

Mutta miten siis käytännössä pukea koti kevääseen tekstiilien avulla?

Ensimmäisenä riisuisin ikkunat verhoista, ja jos samassa tilassa on muita sisustustekstiilejä kuten koristetyynyjä, pöytäliina, päiväpeite – kaikki ulos tuulettumaan. Nyt huoneessa on ydin näkyvissä: kalusteet, lattia- ja seinäpinnat sekä valaisimet. Tästä tilanteesta on hyvä ottaa valokuva itselle muistin tueksi ja tietysti suunnittelijalle tilanteen hahmottamista helpottamaan.

Vinkki: Suunnittelijan kotikäynti on todella harkitsemisen arvoinen asia. Etenkin, jos haluat tarjota suunnittelijalle parhaan mahdollisen kokonaiskuvan kotisi tyylistä ja sen asukkaista. Samalla otamme tarvittavat mitat ja samalla vastuun mittojen paikkansa pitävyydestä.

Kuva: Casamance. 300 cm leveä Kanso on eläväpintainen, kevyt verhokangas 40 upeassa sävyssä. Katso lisää.

Toinen askel on siirtyä visiosta konkreettisiin materiaaleihin. Valitsisin valoisaan vuodenaikaan kevyitä, valoaläpäiseviä materiaaleja. Erilaiset pellava-, silkki- ja puuvillasekoitteet tarjoava silmiähivelevän valikoiman sekä yksivärisiä että
kuviollisia kankaita. Läpinäkyvyydestä ei kuitenkaan välttämättä tarvitse olla kyse, vaan yksityisyydentunne on mahdollista saavuttaa kevyemmissäkin kankaissa.

Perinteisen täyspitkän sivuverhon lisäksi harkitsisin myös ylipitkää mitoitusta, joka sopii erityisen hyvin kauniisti laskeutuville, ohuille kankaille. Se on myös omiaan lisäämään rennon huoletonta tunnelmaa, jonka kesä tuo muutenkin aina tullessaan. Vai mitä sanot?

Ihastuksella on kattava valikoima lukuisia tuotemerkkejä, joiden joukosta jokainen löytää aivan varmasti ‘sen oikean’. Tervetuloa tutustumaan lähemmin liikkeeseemme, Satamakatu 3.

~ Salla

SaveSave

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram @ihastusdesign

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue